Recept illustratie – Een terugblik

Dit is een terugblik op een blogpost uit 2013. Maar nu in het Nederlands én met meer details! Dit was een superfijn project en ik heb er ontzettend veel plezier mee gehad.

Ellen van in my Red Kitchen en ik delen een klein beetje historie. We zijn beiden dezelfde studie gestart in 2003 (dat is lang geleden!) en zaten in dezelfde klas. Ellen is nu verhuisd naar de andere kant van de oceaan. Ze woont nu helemaal in Los Angeles! Maar gelukkig kan ik nog steeds contact houden via de ‘magie’ van het internet. Ellen heeft een heel leuk foodblog op In my Red Kitchen. De recepten zijn makkelijk te volgen en bij mij mislukken ze niet 🙂

We besloten in het geheim onze liefde voor eten te combineren om het 1 jarige bestaan van haar blog te vieren. Ellen zou een recept schrijven en ik zou deze vertalen naar een illustratie. Het resultaat van onze gezamenlijke inspanning kun je hieronder vinden. Een courgettetaart met kokosroom:

Courgettetaart met kokosroom

Voordat ik met illustreren aan de slag kon gaan heeft Ellen alle ingrediënten en benodigdheden gefotografeerd. Een virtuele mise en place voor mij. Elke stap werd gedocumenteerd zodat het makkelijker voor mij zou zijn om het gehele recept te illustreren.

Alle ingrediënten
Alle ingrediënten

Nadat ik wist wat ik wilde tekenen moest ik bedenken in welke stijl en vormgeving ik dit zou willen doen. Ik ben er echt ingedoken en ik heb geëxperimenteerd met verschillende stijlen. Dit was één van mijn eerste (slechtere) pogingen. Ik ben blij dat ik uiteindelijk een stijl heb ontworpen die een stuk vrolijker en feller is dan dit:

verkeerde stijl

Ik wilde dat het ontwerp deed denken aan een Californische diner. Zonnig en vrolijk. Iets wat de illustraties zelf complimenteert. Ik denk dat ik daarin ben geslaagd met het uiteindelijke ontwerp. Kijk maar naar de volledige (en mega-lange) illustratie onderaan.

Lees ook de mooie post die Ellen heeft geschreven op de website van In my Red Kitchen. Geniet ervan en vergeet niet naar haar andere recepten te kijken (en uit te proberen).

Het geïllustreerde recept

Ik hoor graag of het heeft gesmaakt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *